Perunasämpylät

Nyt löysin hyvän ohjeen, jossa voi hyödyntää jäljelle jäänyttä perunamuusia. Ohje oli Kodin Kuvalehdessä 9/2009.




7,5 dl vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl perunamuusia
2 dl ohrajauhoja
18-19 dl vehnäjauhoja
3/4 dl öljyä
Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Sekoita perunamuusi vispilällä nesteeseen.

Alusta seokseen ensin ohrajauhot ja sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Tarkista jauhojen määrä, se riippuu siitä, kuinka löysää perunamuusia käytät taikinaan.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen tai kolmeen osaan. Jaa taikinapalat pieniksi paloiksi ja pyörittele ne sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota 15 minuuttia.

Voitele sämpylät vedellä ja vedä sahalaitaisella veitsellä kevyet viillot sämpylöiden pintaan.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia.

Kommentit

Lähetä kommentti