11.11.2012

Filee Wellington ja olut-kermakastike

Viimeisimmässä Yhteishyvän Ruoka-liitteessä (Marraskuu 2012) oli tällainen ohje. Näytti sen verran hyvältä, että piti kokeilla.



n. 1 kg naudan sisä- tai ulkofileetä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Täyte:
3 pekoniviipaletta
200 g herkkusieniä (me käytettiin pakastimesta kanttarelleja)
1 pieni sipuli
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa (meillä oli vain kuivattuja yrttejä, laitettiin persiljaa, basilikaa ja timjamia)

Taikinakuori:
3 lehtitaikinalevyä

Valmista täyte. Silppua pekoni. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.

Ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.

Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman päällekkäin ja kauli yhteen isoksi levyksi. Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat kananmunalla.Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200 asteessa kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.

Kastike:
2 dl olutta
2 dl kuohukermaa
1 fondikuutio (meillä pullosta häränlihafondia)
1 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelysjauhoja

Valmista kastike keittämällä olutta, kermaa ja fondia 5-7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Kiehauta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti