28.3.2020

Tonnikalapastavuoka

Piti keksiä helppo ja vaivaton ruoka aineista, mitä kaapista löytyy. Kun kaapissa oli pastaa ja tonnikalaa, googlasin ohjeita ja löysin tämän K-Ruoka reseptien joukosta. Helppoa ja hyvää, suosittelen.

Itse jouduin vähän soveltamaan, sillä ystäväni, joka oli kyläilemässä ei voi syödä sipulia, se jäi siis pois. Lisäksi minulla oli pienempi purkki tomaattimurskaa, joten lisäsin valkosipulinkynsien kanssa pannulle ensin vähän tomaattipyrettä. Valkosipulia laitoin reiluummin, eikä tuntunut missään.

4 annosta:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rkl öljyä
1 prk (200 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1,5 dl vettä
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g pastaa
2 dl juustokermaa

Pinnalle
juustoraastetta


Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa. Lisää valutettu tonnikala ja paseerattu tomaatti. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

Kaada keittämättömät pastat uunivuokaan (n. 2 l). Sekoita tomaattikastike pastan joukkoon.
Kaada juustokerma vuokaan, sekoita kevyesti. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti