Kinuskikakku

Ristiäiskakuista jäi täytteitä (suklaa- ja mansikkatäytteet) sen verran runsaasti, että pyysin tytärtäni Ellaa leipomaan yhden kolmen munan kakkupohjan. Näistä aineksista kokosin sitten kakun.

Halusin kokeilla kinuskilla kuorruttamista ja samalla harjoitella kermapursotuksia. Jääkaapista ei löytynyt kuohukermaa, joten netistä etsin ohjeen, jossa kinuski tehtiin Flora Vispistä. Pitänee etsiä parempaa ohjetta, sillä kinuskista tuli jotenkin "tahnamainen", eikä ollenkaan sellainen kiiltävä ja kaunis, jollainen sen mielestäni kuuluu olla. Kinuskin maussa ei ollut huomauttamista. Pursotukset on tehty Flora Vispillä, jossa joukossa vähän vaniljakreemijauhetta.


 

Kinuskin ohje:

1,5 dl Flora Vispiä
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl Flora Culinessea

Laita Flora Vispi ja fariinisokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää rasva joukkoon. Jäähdytä.

Kommentit

  1. Tulipas hienot noista lehtityllalla tehdyistä pursotuksista! Ja vaikkei kinuski ehkä flora vispillä sitten onnistunu niin hyvältä se ainakin näyttää!!

    VastaaPoista
  2. Tosi hienot ja siistit pursotukset :) Kauniin näköinen kakku!

    VastaaPoista
  3. Ai että miten syötävän herkullisen näköinen kinuskikakku! Pitäis kokeilla tuota kinuskikuorrutetta, en oo varmaan koskaan vielä tehnyt... Mut tiedän kyllä että maku on niiiin ihana!!!

    VastaaPoista
  4. Kinuskikakku on vaan niiiin hyvää, ehdottomasti yksi lemppareistani!
    Hmm.. olen ollut siinä luulossa ettei kinuski onnistu Flora Vispistä kun se ei kestä keittämistä? Tarkista asia vielä kuitenkin kun itse en oikeastaan koskaan käytä ko. tuotetta niin ihan muistipohjalta tuon laitoin.
    Linkitän sinut ja jatkanpa vielä kivan blogin tutkimista. =)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen silti. :> Eikös se muka oikeasti onnistu Flora vispikermalla? Harmi. :/ Mutta saanhanpas nyt sitten koklailla sitä, kun ajattelin tehtä tollasen kakkusen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti