Lisukeleipä

Olin tekemässä perheelle keittoruokaa ja tämä resepti osui silmiini. Päätin sitten kokeilla ohjetta saadakseni tuoretta leipää ruokapöytään.

Ohje on Kotilieden kirjassa "Makuelämyksiä".

Jauhoiksi laitoin suurimmaksi osaksi hiivaleipäjauhoja, loput vehnäjauhoja.




3 dl haaleaa vettä
15 g hiivaa
0,5 tl suolaa
11 - 12 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä tai voita
Liuota hiiva veteen ja lisää suola ja jauhot. Vaivaa taikina joustavaksi ja lisää öljy. Anna taikinan kohota 15-20 minuuttia.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja painele ne litteiksi levyiksi. Pistele levyt haarukalla.

Kuumenna leivinpelti 250 asteessa. Nosta leivät jauhotetulle pellille. Kypsennä kunnes leivät saavat väriä ja voitele voilla.

Kommentit