Äitini tarjoili mustikkapiirasta, jonka ohje oli viimeisessä Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdessä (8/09). Päätin tehdä sen mukaan marjapiirakkaa, mutta kaapeistani ei löytynyt ohjeen vaatimia grahamjauhoja, joten nappasin pohjan ohjeen vanhoista ohjeistani ja tein vain täytteen YH:n ohjeella.
Marjoina käytin oman pihan satoa. Tämä oli herkullista.
Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Mansikkaa, pensasmustikkaa, keltaista ja punaista vadelmaa
Täyte:
1 tlk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi taikinaan.
Levitä piirasvuoan pohjalle. Levitä päälle marjoja. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Marjoina käytin oman pihan satoa. Tämä oli herkullista.
Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Mansikkaa, pensasmustikkaa, keltaista ja punaista vadelmaa
Täyte:
1 tlk kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi taikinaan.
Levitä piirasvuoan pohjalle. Levitä päälle marjoja. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti