Mustikka-valkosuklaakakku

Keksinpä, että naistenpäiväksi pitää saada kakku. Tämän ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta. Todella herkullinen kakku, suosittelen.

Ohje on suureen vuokaan, jonka tilavuus on runsas 4 litraa, halkaisija 28-30 cm. Itse tein ohjeesta puolikkaan annoksen ja silti kakusta tuli melkoisen kookas.



Pohja:
6 dl (8 isoa munaa) kananmunia
6 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus: n. 1/2 l maitoa + 6 tl vaniljasokeria

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
1/2 dl vettä

Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Pinnalle: 5-7 dl mustikoita
Kiille: 3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria

Pursotus: sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermaa tai Flora vispiä 5- 7,5 dl riippuen pursotustyllan koosta ja siitä pursotatko myös kakun pinnalle.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Kokeile kypsyyttä vielä cocktail -tai varrastikulla.

Valmista ensin mustikkamousse:
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi).

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Seuraavaksi tee valkosuklaamousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmun palalla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille. Kaada pinnalle jäiset mustikat.

Kiehauta vesi kasarissa ja lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Nostele hetken jäähtynyt liemi mustikoiden päälle lusikalla.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota ensin kakun reunat ja sitten pinta.

Kommentit