Tämän ohjeen nappasin Kodin Kuvalehdestä 19/2009. Ohjeen mukaan taikinasta riittää 12-14 isoa muffinia, minulle niitä tuli 15.
7½ dl omenan paloja
3 rkl voita tai margariinia
2 dl sokeria
Taikina:
225 g voita sulatettuna
2½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa
Päälle:
tomusokeria
Kuullota omenan paloja voissa ja sokerissa kattilassa 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
Sekoita hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa vatkaimella taikinaa varten. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja omenan palat. Sekoita hyvin.
Nosta taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.
Vinkkinä: jos leivot pieniä muffineita, paistoajaksi riittää n. 15 minuuttia.
3 rkl voita tai margariinia
2 dl sokeria
Taikina:
225 g voita sulatettuna
2½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa
Päälle:
tomusokeria
Kuullota omenan paloja voissa ja sokerissa kattilassa 5 minuuttia. Valuta siivilässä.
Sekoita hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa vatkaimella taikinaa varten. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja omenan palat. Sekoita hyvin.
Nosta taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.
Vinkkinä: jos leivot pieniä muffineita, paistoajaksi riittää n. 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti