Raparperia meillä riittää aina koko kesäksi ja raparperipiirakkaa tulee tehtyä useamman kerran kesässä. Välillä on kiva kokeilla uusia ohjeita, ettei tule tehtyä aina sitä samaa.
Kinuskikissan sivuilla oli ohje, josta nappasin vain pohjan ohjeen. Täytteen tein jääkaapista löytyneestä rahkapurkista.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
65 g valkosuklaata
raparperia
Pinnalle:
kanelia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Rouhi valkosuklaa ja sekoita rahkan joukkoon.
Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros pois. Leikkaa n. ½ cm paksuisiksi siivuiksi.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-rahkaseos ja painele joukkoon raparperit. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Ripottele pinnalle kanelia.
Kinuskikissan sivuilla oli ohje, josta nappasin vain pohjan ohjeen. Täytteen tein jääkaapista löytyneestä rahkapurkista.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
65 g valkosuklaata
raparperia
Pinnalle:
kanelia
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Rouhi valkosuklaa ja sekoita rahkan joukkoon.
Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros pois. Leikkaa n. ½ cm paksuisiksi siivuiksi.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-rahkaseos ja painele joukkoon raparperit. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Ripottele pinnalle kanelia.
Kommentit
Lähetä kommentti