Kaapissani on ollut jo pitempään pari purkkia kondensoitua maitoa, jotka ostin, kun kaupassa osuivat silmiini. Tyttäreni Laura on monesti ehdottanut, että pitäisi kokeilla tehdä banoffee-kakkua. Nyt vihdoin toteutimme kokeilun yhteisvoimin. Ohjeen kakkuun nappasimme Ullalta Elämä makeaksi -blogista.
Koska kaapistamme ei löytynyt suklaa Digestive-keksejä, ainoastaan ihan tavallisia digestive-keksejä, lisäsimme pohjaan n. 40 g tummaa suklaata rouhittuna.
Kakusta tuli tosi hyvää, mutta myös hyvin makeaa.
Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Koska kaapistamme ei löytynyt suklaa Digestive-keksejä, ainoastaan ihan tavallisia digestive-keksejä, lisäsimme pohjaan n. 40 g tummaa suklaata rouhittuna.
Kakusta tuli tosi hyvää, mutta myös hyvin makeaa.
Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Tämä on kyllä äärettömän ihanaa!!! Kiva kuin poikkesit, linkitän toki sinut!!
VastaaPoista