Sokerikakkupohja

Teen nykyisin melkein kaikki täytekakkuni tällä ohjeella, jonka olen löytänyt Kinuskikissan sivuilta. Ohje on takuuvarma, sillä olen onnistunut aina. Sen verran olen ohjetta muokannut, että sokerin määrää olen vähentänyt alkuperäisestä ohjeesta.

Samalla ohjeella voi tehdä myös suklaisen version lisäämällä kaakaojauhoja.

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkupohjiin. Munien lukumäärä määrää pohjan koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja.

5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
(½ dl kaakaojauhetta)
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

Ota esille kaksi saman kokoista lasia.

Riko munat toiseen lasiin.

Kaada toiseen lasiin noin 75 % munien määrästä sokeria. Kaada sokeri kulhoon.

Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Suklaaversiossa laita lasin pohjalle ensin kaakaojauhe. Mittaa loput jauhot seuraavasti: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla tai pallovispilällä käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Joudut todennäköisesti laittamaan päälle tina- tai leivinpaperin pinnan tummumisen takia. Yritä kuitenkin odottaa 15-20 minuuttia, jotta pohja olisi hieman kypsynyt eikä lässähtäisi uunin avaamisesta niin helposti.
 
Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit tarkistaa kakun kypsyyden myös puutikulla; jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Kommentit