PuolukkaPosken blogista bongasin mielenkiintoisen ohjeen, joka on ollut Kotivinkin Jouluherkut-lehdessä. Koska pidän sekä punaviinistä että suklaasta, oli ohjetta ihan pakko kokeilla heti. Ja hyväähän tuosta tuli, mehevää ja maukasta.
Silikoninen ruusuvuokani on niin iso, että tein ohjeen puolitoistakertaisena. Tässä ohje kuitenkin sellaisena kuin se PuolukkaPoskella oli.
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kaakaojauhetta
1 dl tummaa suklaata karkeana rouheena
2 dl punaviiniä
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää myös suklaa jauhoseokseen. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää voi-sokeriseokseen keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää punaviiniä vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseksen kanssa. Kääntele viimeiseksi valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa n.tunti. Kumoa jäähtyneenä ja koristele mieleiseksi.
Silikoninen ruusuvuokani on niin iso, että tein ohjeen puolitoistakertaisena. Tässä ohje kuitenkin sellaisena kuin se PuolukkaPoskella oli.
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl kaakaojauhetta
1 dl tummaa suklaata karkeana rouheena
2 dl punaviiniä
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää myös suklaa jauhoseokseen. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää voi-sokeriseokseen keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää punaviiniä vähän kerrallaan, vuorotellen jauhoseksen kanssa. Kääntele viimeiseksi valkuaisvaahto varovasti taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa n.tunti. Kumoa jäähtyneenä ja koristele mieleiseksi.
Kommentit
Lähetä kommentti