Olimme menossa sukulaisvierailulle ja lupasin viedä mennessäni salaattia ja kuivakakkua. Löysin Marien blogista mielenkiintoisen banaanikakun ohjeen, jota halusin kokeilla. Tein siitä Marien vinkin mukaan samalla suklaisen version. Koska vuokani on niin iso, tein puolitoistakertaisen annoksen, suluissa alkuperäisen ohjeen mitat (alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta). Tämä oli muuten todella hyvää eli ohje jää varmasti käyttöön :)
150g (100g) margariinia
4,5 dl (3 dl) sokeria
3 (2) munaa
4 1/2 (3dl) dl vehnäjauhoja
1,5 tl (1 tl) vaniljasokeria
1,5 tl (1 tl) soodaa
0,75 dl (0,5dl) kermaa
3 kpl (2 kpl) banaania
1 dl suklaarouhetta
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma. Sekoita taikinan joukkoon rouhittu suklaa. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa reilu 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.
150g (100g) margariinia
4,5 dl (3 dl) sokeria
3 (2) munaa
4 1/2 (3dl) dl vehnäjauhoja
1,5 tl (1 tl) vaniljasokeria
1,5 tl (1 tl) soodaa
0,75 dl (0,5dl) kermaa
3 kpl (2 kpl) banaania
1 dl suklaarouhetta
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma. Sekoita taikinan joukkoon rouhittu suklaa. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa reilu 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan ennen kumoamista.
Aivan sairaan hyvää oli! Laitoin enemmän suklaata ja yhden banaanin vänemmän (suklaahiiri kun olen). Mahtavan kosteaa ja mehevää!
VastaaPoistaKiva kuulla, että maistuu muillekin. Pitänee pitkästä aikaa leipoa itsellekin taas :)
Poista