Tajusin tänään, että en ole laittanut tänne vielä ohjetta pullataikinalle. Tällä ohjeella teen omat pullani. Koulussa opettajan kanssa kinattiin siitä, pitääkö pullataikinaan laittaa kananmunaa. Itse en ole koskaan niin tehnyt. Äidiltä opittua... kotona leivottiin pullaa varmaan joka viikko, eikä taikinaan koskaan laitettu munaa :D
5 dl maitoa / vettä
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl jauhettua kaardemummaa
175 - 200 g sulatettua voita / margariinia
n. 900 g vehnäjauhoja
Helposti saat laktoosittomia pullia, kun teet taikinan veteen ja käytät laktoositonta rasvaa. Ja munattomia niistä saat, kun et voitele niitä munalla. Tähän voiteluun sain muuten vinkin nykyisessä työssäoppimispaikassa: jos tarvitset munattomia pullia, voit voidella ne kahvilla.
Ai niin, ja annan vielä toisen vinkin, jonka opin koulussa opiskelukaverilta: pulla-, leipä- tai sämpylätaikinaa pöydällä leivottaessa voi jauhojen tilalla käyttää ruokaöljyä. Eipähän enää jauhot pöllyä keittiössä niin paljon leivottaessa.
5 dl maitoa / vettä
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl jauhettua kaardemummaa
175 - 200 g sulatettua voita / margariinia
n. 900 g vehnäjauhoja
Helposti saat laktoosittomia pullia, kun teet taikinan veteen ja käytät laktoositonta rasvaa. Ja munattomia niistä saat, kun et voitele niitä munalla. Tähän voiteluun sain muuten vinkin nykyisessä työssäoppimispaikassa: jos tarvitset munattomia pullia, voit voidella ne kahvilla.
Ai niin, ja annan vielä toisen vinkin, jonka opin koulussa opiskelukaverilta: pulla-, leipä- tai sämpylätaikinaa pöydällä leivottaessa voi jauhojen tilalla käyttää ruokaöljyä. Eipähän enää jauhot pöllyä keittiössä niin paljon leivottaessa.
Kommentit
Lähetä kommentti