Tällä ohjeella olen tehnyt rahkapiirakkaa jo reilut parikymmentä vuotta. Nyt tavallisen rahkan tilalle laitoin Valion kausituotteen valkosuklaa-lime -rahkan ja kermamaidon korvasin pelkällä hyla-kuohukermalla.
Pohja:
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 tkl rahkaa
1 dl kermamaitoa
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina matalaan pieneen piirakkavuokaan.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pohjan päälle vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Pohja:
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
1 tkl rahkaa
1 dl kermamaitoa
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina matalaan pieneen piirakkavuokaan.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pohjan päälle vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Voi kun kuulostaa hyvältä. Maistuiko tuo valkosuklaa-lime rahka tässä?
VastaaPoistaOi että näyttää hyvältä! Alko heti tekeen mieli:o)
VastaaPoistaTämä oli kyllä hyvää... ainahan nämä rahkapiirakat on maistuneet. Tästä valkosuklaa-lime -versiosta tuli makeampi eli vähän vähempi sokerimäärä olisi riittänyt. Mutta hyväähän tuo oli silti :)
VastaaPoista