Näiden patonkien ohje on ollut joskus ruisjauhopussin kyljessä. Teinpä sitten kaksinkertaisella annoksella patonkeja, mutta tein vähän isompia. Sain siis vain kahdeksan patonkia, kun ohjeen mukaan niitä olisi tullut 12. Kuten kuvasta näkyy... heti tuoreeltaan ainakin maistuu :)
5 dl lämmintä vettä
25 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 dl ruokaöljyä
4 dl ruisjauhoja
Sekoita vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa seosta voimakaasti. Lisää öljy ja ruisjauhot. Alusta pehmeähkö, kimmoisa taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele paloista patongit. Kohota peitettynä. Leikkaa patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 16-18 minuuttia.
5 dl lämmintä vettä
25 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
6 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 dl ruokaöljyä
4 dl ruisjauhoja
Sekoita vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa seosta voimakaasti. Lisää öljy ja ruisjauhot. Alusta pehmeähkö, kimmoisa taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa n. 45 minuuttia. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele paloista patongit. Kohota peitettynä. Leikkaa patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 16-18 minuuttia.
ompa muhkeat ja herkulliset patongit! tulee tuoksu tänne asti :)
VastaaPoistaAi teilläki ollaan leipää leivottu. Meillä meni la ilta kaurarieskaa paistellessa. Herkullisilta näyttää patongit.
VastaaPoista