Valtavasta reseptipinostani osui käteeni tämä ohje. Mistähän lie tullut, olisikohan jäänyt käteen Turun Ruokamessuilta. No, tulipa kokeiltua ja on kyllä paras tähän astisista sienipiirakkaohjeista, joita olen kokeillut.
Pohja:
50 g voita
0,3 dl vettä
1 kananmuna
0,5 dl porkkanaraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 l suppilovahveroita
2 sipulia
voita
1,5 dl parmesaania
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
Tee ensin pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sen jälkeen sekoita kaikki aineet yllä mainitussa järjestyksessä tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakka vuokaan ja paista 225 asteessa 5 minuuttia. Tee samalla täyte.
Paista sieniä kunnes neste on haihtunut (itsellä oli pakasteessa jo paistettuja suppilovahveroita). Lisää hienonnettu sipuli ja paista sieni-sipuliseos valmiiksi (itselläni oli vain pieni määrä silputtua punasipulia). Sekoita muut täyteaineet kulhossa. Lisää sieni-sipuliseos juuri ennen paistamista muna-kermaseokseen. Itse lisäsin tässä kohtaa vielä kinkkurouhetta. Tarkista maku ja kaada täyte pohjan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt.
Pohja:
50 g voita
0,3 dl vettä
1 kananmuna
0,5 dl porkkanaraastetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 l suppilovahveroita
2 sipulia
voita
1,5 dl parmesaania
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
Tee ensin pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sen jälkeen sekoita kaikki aineet yllä mainitussa järjestyksessä tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakka vuokaan ja paista 225 asteessa 5 minuuttia. Tee samalla täyte.
Paista sieniä kunnes neste on haihtunut (itsellä oli pakasteessa jo paistettuja suppilovahveroita). Lisää hienonnettu sipuli ja paista sieni-sipuliseos valmiiksi (itselläni oli vain pieni määrä silputtua punasipulia). Sekoita muut täyteaineet kulhossa. Lisää sieni-sipuliseos juuri ennen paistamista muna-kermaseokseen. Itse lisäsin tässä kohtaa vielä kinkkurouhetta. Tarkista maku ja kaada täyte pohjan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt.
Tämän ohjeen kopsasin. Olen ihan sienihullu ja pakastin pursuaa suppilovahveroita. Mukava kokeilla jo jonkun hyväksi havaitsemaa piirakkareseptiä. Hyvän kuulonen tuo pohja. Kiitos vinkistä:o)
VastaaPoistaHei,
VastaaPoistatein tällä ohjeella. Pohja on hyvä: maukas ja rapea. Kiitos!
Kiva, että on kelvannut teille muillekin... pitäisköhän tehdä taas itsekin :)
VastaaPoistaHeh, googlasin sienipiirakkaa ja osumaksi tuli tämä. Täytyyhän se sitten tädin ohjeella kokeilla, kun googlekin niin sanoo :D
VastaaPoista-Emma
Nami piirakka tuli, erityisesti pohja oli hyvä! Voin suositella muillekin. Muista vaan voidella vuoka, niin ei tartu kiinni niinkuin mulla ;)
VastaaPoista-Elina
Hyvä huomio, Elina. Vuoka kannattaa tosiaan voidella :)
VastaaPoistaKorvasin osan täytteen sipulista purjolla ja lisäsin joukkoon lihahyytelöä. Täytettä meinasi tulla vähän liikaakin... Hyvää kuitenkin tuli, ja aion hyödyntää tätä reseptiä toistekin syksyn sienisatoon. Minustakin piirakkapohja on mainio.
VastaaPoista-Anne
Voisikohan vehnäjauhon korvata ohrajauholla?
VastaaPoistaItse en ole juurikaan käyttänyt ohrajauhoja leivonnassa, mutta saattaisihan tuo tähän sopia oikein hyvinkin. Kokeilemallahan tuo selviää :)
PoistaTulipa todella herkullista! Kyllä kelpaa tarjota vieraille :)
PoistaSuosittelen suppiksien säilömiseen kuivatusta. Maku vain paranee ja ei vie tilaa pakastimessa
VastaaPoistaJuu, joskus on tullut osa suppiksista säilöttyä. Ja juuri sen vuoksi, että pakastin on jo täynnä :)
PoistaHei! Kokeilin ohjetta ja pidin kovasti. Kiitos! Laitoin piirakkaan sienien lisäksi puolikkaan keltaisen paprikan: toimii, kannattaa testata.
VastaaPoistaAurinkoista kevättä!
Tein gluteenittomana. Onnistui hyvin��
VastaaPoista