Vaikka selkä reistailee vieläkin, halusin tehdä meille kakkua kahvipöytään. Hitain ja rauhallisin liikkein kun toimii, pystyy sentään vähän aikaa touhuamaan. Ohje on Valion sivuilta.
Pohja:
175 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita sulatettuna
Täyte:
6 liivatelehteä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa (käytin Flora Vispiä)
2 appelsiinia paloiteltuna
1 rkl sitruunamehua
1 dl suklaarouhetta
Koristelu:
keltaisella pastavärillä värjättyä Vispi-vaahtoa
SLY:ltä saamiani keltaista strösseliä sekä appelsiininkuoripaloja
Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperin palalla (itse käytin 26 cm vuokaa). Levitä pohjalle keksimurska.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 - 10 min. Sekoita rahkaan sokerit ja kerma vaahdotettuna.
Kuori appelsiinit ja poista valkoinen osa ja siemenet, paloittele. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana rahka-kermavaahtoon, sekoita.
Jaa täyte kahteen osaan. Sekoita täytteen toiseen osaan appelsiinipalat ja toiseen suklaarouhe.
Kaada vuoan pohjalle suklaatäyte ja päälle appelsiinitäyte. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Pohja:
175 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita sulatettuna
Täyte:
6 liivatelehteä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa (käytin Flora Vispiä)
2 appelsiinia paloiteltuna
1 rkl sitruunamehua
1 dl suklaarouhetta
Koristelu:
keltaisella pastavärillä värjättyä Vispi-vaahtoa
SLY:ltä saamiani keltaista strösseliä sekä appelsiininkuoripaloja
Hienonna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperin palalla (itse käytin 26 cm vuokaa). Levitä pohjalle keksimurska.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 - 10 min. Sekoita rahkaan sokerit ja kerma vaahdotettuna.
Kuori appelsiinit ja poista valkoinen osa ja siemenet, paloittele. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana rahka-kermavaahtoon, sekoita.
Jaa täyte kahteen osaan. Sekoita täytteen toiseen osaan appelsiinipalat ja toiseen suklaarouhe.
Kaada vuoan pohjalle suklaatäyte ja päälle appelsiinitäyte. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Herkullisen kuuloinen ohje. Pikaista paranemista selällesi...
VastaaPoistaToivottavasti saat selkäsi kuntoon. Pikaista paranemista!
VastaaPoistaIhanan herkun olet kuitenkin saanut tehtyä, nam. Todellinen herkku...
Kaunis kakku!
VastaaPoistaSelkä on siitä kenkku-kunkku, että se hallitsee meitä ja pitää pystyssä. Toisinaan se kuitenkin vaatii lepoa ja toisinaan se ihan huutaa liikuntaa. Ole siinä sitten mieliksi :D Paranemista ! Terv. www.nami-hiiri.com