Tämä on jo vanha tekele, mutta löysin ohjeen vasta nyt tuolta reseptikasasta. Ohje on alunperin ilmeisesti Kodin kuvalehdestä napattu (Herkkuhovi ainakin näin ilmoittaa :) Tein tätä joskus viime syksynä ja tuo kuva on otettu joskus joulun alla, kun söimme viimeiset unohtuneet annokset pakkasesta. Hyvää ja helppoa jälkiruokaa, jota voi tehdä isommankin annoksen pakastimeen valmiiksi.
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
½ - 1 dl sitruunatahnaa (lemon tai lime curd)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma ja mausta se sitruunamehulla sekä kuoriraasteella.
Yhdistä vaahdot käännellen ja sekoita joukkoon huolimattomasti huoneenlämpöinen, lusikalla pehmennetty sitruunatahna. Seos saa jäädä raidalliseksi. Kaada seos pakastusrasiaan ja anna jähmettyä vähintään pari tuntia.
Kaavi jähmettyneestä seoksesta lusikalla lastuja tai palloja annosmaljoihin ja tarjoa heti.
2 munaa
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa
1 sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
½ - 1 dl sitruunatahnaa (lemon tai lime curd)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma ja mausta se sitruunamehulla sekä kuoriraasteella.
Yhdistä vaahdot käännellen ja sekoita joukkoon huolimattomasti huoneenlämpöinen, lusikalla pehmennetty sitruunatahna. Seos saa jäädä raidalliseksi. Kaada seos pakastusrasiaan ja anna jähmettyä vähintään pari tuntia.
Kaavi jähmettyneestä seoksesta lusikalla lastuja tai palloja annosmaljoihin ja tarjoa heti.
Kivan kuuloinen ohje. Vähän niin kuin kotitekoista jätskiä.
VastaaPoista