Töistä sain vinkin piirakkaohjeesta, joka oli viimeisimmän Maku-lehden (3/2010) takakannessa. Sain jopa maistaa sitä ja totesin, että tätä on ihan pakko tehdä kotonakin. Ohje oli Myllyn Paras -mainoksessa, josta nappasin vain tuon täytteen ohjeen. Pohjan tein toisella ohjeella.
Piirakka oli niin hyvää, että söimme mieheni kanssa siitä heti puolet kahvikupposten ääressä.
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
omenaa lohkoina
marjoja, esim. vadelmia
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää varovasti sekoittaen kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä pohjataikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita jogurtti, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Levitä päälle ohuita omenanlohkoja vuokaa kiertäen ja lisää keskelle marjoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.
Piirakka oli niin hyvää, että söimme mieheni kanssa siitä heti puolet kahvikupposten ääressä.
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
omenaa lohkoina
marjoja, esim. vadelmia
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää varovasti sekoittaen kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä pohjataikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita jogurtti, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Levitä päälle ohuita omenanlohkoja vuokaa kiertäen ja lisää keskelle marjoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 minuuttia.
Mukavaa ja maukasta Juhannusta kaikille!
ihanan näköistä ja varmasti myös makuista piirakkaa! :)
VastaaPoista