Julie&Julia -elokuvaa katsoessa alkaa mieli tehdä aina burgundinpataa. Olimme ystävien kanssa lomailemassa ja sovimme yhden illan teemaksi burgundinpadan... tehdään ensin yhdessä hyvää ruokaa ja sen jälkeen nautitaan vielä Julie&Julia -leffasta. Ja kyllä... pata maistui taas niin hyvältä... vaikka ohje ei nyt ollutkaan itse Julia Childin :) Tämä ohje on otettu Kotikokki.net -sivustolta, lisäsin joukkoon vaan vielä pekonia. Ohje on mitoitettu neljälle hengelle.
500 g naudan paistia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
70 g tomaattipyreetä
1 kpl lihaliemikuutio
8 kpl pikkusipuleita
4 kpl valkosipulinkynttä
4 kpl laakerinlehteä
2 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
pekonia
3 kpl porkkanaa
0,5 kpl purjo
200 g herkkusieniä
0,5 dl persiljaa
Leikkaa paisti n.2-3cm kokoisiksi palasiksi ja ruskista palat pannulla rasvassa (pinnasta, ei siis tarvitse kypsentää kokonaan).
Laita lihapalat pataan/kattilaan ja ripottele jauhot päälle. Lisää vesi käyttämällä se pannun kautta.
Lisää punaviini, tomaattipyre, liemikuutio, sipulit kokonaisina, valkosipulit kokonaisena tai pilkottuna sekä mausteet persiljaa lukuunottamatta.
Paista pilkottu pekoni pannulla ja lisää pataan/kattilaan.
Keitä noin 1 tunti. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä.
Lisää porkkanat viipaloituna ja noin 10 min sen jälkeen purjo viipaloituna ja herkkusienet.
Hauduta vielä 20-30 min. Lisää ennen tarjoilua kastikkeen päälle vielä tuoretta persiljaa silputtuna.
Padan voi hauduttaa myös uunissa kannen alla. Itse asiassa padasta tulee parempi, kun sen antaa hautua kunnolla kypsäksi uunissa.
500 g naudan paistia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
70 g tomaattipyreetä
1 kpl lihaliemikuutio
8 kpl pikkusipuleita
4 kpl valkosipulinkynttä
4 kpl laakerinlehteä
2 tl timjamia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
pekonia
3 kpl porkkanaa
0,5 kpl purjo
200 g herkkusieniä
0,5 dl persiljaa
Leikkaa paisti n.2-3cm kokoisiksi palasiksi ja ruskista palat pannulla rasvassa (pinnasta, ei siis tarvitse kypsentää kokonaan).
Laita lihapalat pataan/kattilaan ja ripottele jauhot päälle. Lisää vesi käyttämällä se pannun kautta.
Lisää punaviini, tomaattipyre, liemikuutio, sipulit kokonaisina, valkosipulit kokonaisena tai pilkottuna sekä mausteet persiljaa lukuunottamatta.
Paista pilkottu pekoni pannulla ja lisää pataan/kattilaan.
Keitä noin 1 tunti. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vähän vettä.
Lisää porkkanat viipaloituna ja noin 10 min sen jälkeen purjo viipaloituna ja herkkusienet.
Hauduta vielä 20-30 min. Lisää ennen tarjoilua kastikkeen päälle vielä tuoretta persiljaa silputtuna.
Padan voi hauduttaa myös uunissa kannen alla. Itse asiassa padasta tulee parempi, kun sen antaa hautua kunnolla kypsäksi uunissa.
Juho totesi surkeena että taas sä teet Burgundinpataa ja hän ei pääse taaskaan maistamaan sitä! Sun täytyy tehdä tätä siis kotosallakin joku kerta ja kutsua meidät syömään! ;)
VastaaPoista