Sain anopiltani avomaankurkkuja, joita hän joka vuosi itse kasvattaa kasvimaallaan. Pitihän niitä sitten ruveta säilömään. Turun Sanomien Ruoka-sivulla oli sopivasti juttua avomaankurkkujen säilönnästä, joten sieltä nappasin tämän ohjeen.
1 kg avomaankurkkuja
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 rkl sinapinsiemeniä
mustaherukanlehtiä
tillin kukintoja
6 dl vettä
2½ dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 rkl merisuolaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl sinapinsiemeniä
½-1 tl kokonaisia neilikoita (näitä minulla ei ollut, joten jätin pois)
Pese kurkut ja viipaloi ne. Asettele kurkut, valkosipulit, sinapinsiemenet, mustaherukanlehdet ja tillin kukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle. Anna jäähtyä. Säilö kylmässä. Kurkut ovat valmiita viikossa.
1 kg avomaankurkkuja
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 rkl sinapinsiemeniä
mustaherukanlehtiä
tillin kukintoja
6 dl vettä
2½ dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 rkl merisuolaa
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl sinapinsiemeniä
½-1 tl kokonaisia neilikoita (näitä minulla ei ollut, joten jätin pois)
Pese kurkut ja viipaloi ne. Asettele kurkut, valkosipulit, sinapinsiemenet, mustaherukanlehdet ja tillin kukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin. Kiehauta mausteliemi ja kaada se kurkkujen päälle. Anna jäähtyä. Säilö kylmässä. Kurkut ovat valmiita viikossa.
Voi, nämä näyttää hyviltä. Kattelin itsekin kaupassa avomaankurkkuja, että olisipa hauskaa laittaa niitä säilöön, mutta en ole koskaan laittanut.. Tätä ohjetta voisikin kokeilla :)
VastaaPoista