Teki mieli tuoreita sämpylöitä, joten vapaapäivän kunniaksi leipätaikinan tekoon. Taikina on ihan perustaikina, josta tein "laiskan leipurin sämpylöitä" eli pyörittelin taikinaa pötköksi, jonka leikkasin paloiksi. Enempää niitä pyörittelemättä nostin palat leivinpaperille nousemaan ja paistoin sämpylöiksi.
Osasta taikinaa kaulin leipävuoan pituisen levyn. Levylle sivelin Santa Marian Cheddar Cheese Dippiä. Päälle laitoin riviin palvikinkkuviipaleita. Näiden päälle levitin vielä ohuelti juustoraastetta ja kuivattua basilikaa. Lopuksi rullasin taikinalevyn kääretortun tapaan ja asettelin vuokaan nousemaan. Paistoin kypsäksi ja jäähdyttelen jälkeen maistoin... vähän voita pintaan ja nam.... :)
Osasta taikinaa kaulin leipävuoan pituisen levyn. Levylle sivelin Santa Marian Cheddar Cheese Dippiä. Päälle laitoin riviin palvikinkkuviipaleita. Näiden päälle levitin vielä ohuelti juustoraastetta ja kuivattua basilikaa. Lopuksi rullasin taikinalevyn kääretortun tapaan ja asettelin vuokaan nousemaan. Paistoin kypsäksi ja jäähdyttelen jälkeen maistoin... vähän voita pintaan ja nam.... :)
Voi kuinka herkulliselta varsinkin tuo vuokaleipä kuulostaa, vaikka vastaleivottu leipä on kyllä aina niiiin hyvää!
VastaaPoistaTuo rullaleipä on kyllä mainio ! Pitänee kokeilla kunhan tästä tokenen.
VastaaPoistaKannattaa kyllä kokeilla. Ja katsokaapas toista rullaleipääni tuolla Leivät-osiossa, siinä vielä enemmän täytteitä. Oli muuten hyvää ihan sellaisenaan eli ei tarvinnut lisätä päälle enää mitään :)
VastaaPoistaOi rullaleipä kuullostaa hyvältä! Laitan korvan taakse :)
VastaaPoistakyllä mielestäni etanoita voi pakastaa, miekin olen pakkaseen laittanut (ja sinne unohtanut). usein ravintoloiden etanat tulee suoraan pakkasesta.
VastaaPoista