Raitakääretorttu

Tätä on pitänyt kokeilla jo pitkään ja nyt kun piti leipoa tarjottavaa miehen synttärikahville, päätin vihdoinkin testata miten tällainen raidallinen kääretorttu onnistuu.


Taikinan jaoin kahteen osaan, joista toiseen sekoitin kaakaojauhetta. Sitten laitoin pursotinpussit valmiiksi laseihin pystyyn ja laitoin taikinat niihin. Kun kaikki oli valmista, aloitin purstottelun... eli ensin pursotin vaaleat raidat leivinpaperille tasaisin välein. Sitten täytin tyhjät välit suklaisella taikinalla. Tässä hommassa pitää olla nopea, sillä taikina alkaa levitä raidoistaan ja sitten onkin värien sekamelska valmis.


Paistoin pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kypsän pohjan kumosin ensin leivinpaperille, irrotin paistossa käytetyn leivinpaperin ja kumosin sitten vielä uudelleen pohjan puhtaalle leivinpaperille. Tämä siksi, että siten kääretorttua käärittäessä pinnaksi tulee siistimpi ja tasaisempi pinta. Seuraavassa kuvassa tuo kauniimpi pinta on vielä päällä päin, eli kuvan ottamisen jälkeen käänsin vielä levyn toisinpäin.


Täytteeksi vaahdotin Flora Vispiä, jonka sekaan laitoin maustamatonta tuorejuustoa sekä vähän vaniljakreemijauhetta. Maustoin täytteen puolikkaalla pussilla Marianne crushia sekä tilkalla piparminttuaromia.

Kommentit

 1. Tuleepas tuolla tavalla tosi hauskannäköinen kääretorttu! Pitäisi joskus itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä hauska ! Kouluaikoina on tullut tämänmoinen tehtyä, tosin leivoksia siitä sitten tuli. Mutta voisihan tuota kokeilla taas, ihan kääretortuksi.

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköinen! Pitäisi joskus taas tehdä itsekin, viimeksi olen viitsinyt raidoittaa joskus koulussa. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea, en olekaan aikaisemmin tuollaista nähnyt ! Erikoinen ja kaunis lopputulos :D Pitänee joskus kokeilla itsekin :D

  VastaaPoista
 5. Hahaa!! Nyt kyllä teen tuota. Aina olen miettinyt että osaisinkohan mutta aina se on vain jäänyt!! Ei kai se nyt niin vaikeaa voi olla!! :DD

  VastaaPoista
 6. Siis toi on niin hyvää!!! Mut mul ois yks kysymys. Miten toi torttupohka saadaan semmoseks että se ei hajoo kierittäessä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti