Hempeitä sydämiä

Noissa täytekakkuprojekteissa käy minulla usein niin, että kakun täytettä tai kuorrutetta on tullut tehtyä vähän ylimääräistä (mikä on toisaalta hyvä asia, ettei lopu ainakaan kesken). Niinpä viime kakun jälkeen on tullut tehtyä mm. tällaisia pieniä sydänleivoksia.


Tein yhden 4 munan kääretorttulevyn, josta otin sydämen muotoisella piparimuotilla paloja. Palat kostutettiin ja kahden palan väliin siveltiin ensin ohuelti kookoshilloa. Sen päälle tuli kerros valkosuklaamoussea. Leivos  päällystettiin sitten viimeksi ylijääneellä voikreemillä ja lopuksi koko komeus sai ylleen pinkillä pastavärillä värjätyn kaulintamassan.Jos muuten mausta puhutaan, olen ehdottomasti tuon kaulintamassan puolella. Siinä on paljon miellyttävämpi maku kuin marsipaanissa. Toisaalta en tykkää kaulintamassan rakenteesta... värjättäessä massaa, sinne joukkoon tuntui väkisinkin jäävän sellaisia vaaleita "muruja". Olivatko sitten niitä aprikoosinkiviä, joita tuoteselosteen mukaan massassa on?

Kommentit

 1. Ihania ja suorastaan sydämellisiä leivoksia =)

  Aikamoinen urakka sulla oli noiden päällystämisessä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pioni. Olihan siinä urakkaa... onneksi tyttäreni Ella tuli taas apukäsiksi (mikä jäikin tuossa kertomatta), meni sitten vähän nopeammin liukuhihnatyönä parittain :)

  VastaaPoista
 3. Ompas kauniita, tällaisia pitää tehdä joskus itsekin! Minä teen kakkupohjat lähes poikkeuksetta käärispohjista leikkaamalla ja aina laitan ylimääräiset palat pussiin odottamaan käyttöä, mutta harvoin niitä tulee kuitenkaan käytettyä..Pakastimessa on monta pussillista sekä tummaa että vaaleaa käärispöperöä. ;D

  Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi! =) Toki saa linkittää, minäkin linkitän sinut!

  VastaaPoista
 4. Maistuis kyllä mullekkin! Ihania! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa suloisia! Nämä olisivatkin mainioita vaikka ystävänpäiväksi. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti