Kinuskikiisseli

Meidän perheessä ei ole juurikaan jälkiruokia harrastettu. Ja vielä vähemmän kiisseleitä. Nyt kuitenkin halusin kokeilla kiisselin tekoa ja koska meiltä löytyy iso pullo valmista kinuskikastiketta, joka pitäisi käyttää pikkuhiljaa pois, etsin netisä kinuskikiisselin ohjeen. Ideakeittiön sivuilta sellaisen löysinkin.


6 dl maitoa
0,5 dl Maizena maissitärkkelystä
0,5 dl kinuskikastiketta
(sokeria)

Sekoita kattilassa kylmä maito ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes seos kiehuu. Keitä hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kinuskikastike ja tarvittaessa sokeri. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja jäähdytä. Ripottele kiisselin päälle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Koristele kinuskikastikeraidoilla juuri ennen tarjoilua.

Itse laitoin vähän reilun puolidesiä tuota kinuskikastiketta ja jätin sitten sokerin pois.

Kommentit

  1. Näyttääpäs hyvältä :) Kinuskia ei olekaan tullut koskaan tuolleen käytettyä! Juu etanat on ihan mielettömän hyviä. Olen kyllä saanut huonojakin etanoita, viimeksi Joensuun Martinassa syksyllä - olivat nimittäin keskeltä jäässä/kylmiä ja muutenkin mauttomia. Tosin sillä ravintolareissulla meni muutenkin kaikki mönkään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti