Osuipa silmiini Yhteishyvän Ruoka-liitteessä 12/10 ollut ohje omena-kanelimuffineista ja koska ohje oli hyvin helppo ja kaikki aineet löytyivät kotoa, ei kauan tarvinnut miettiä leipomista. Ihana omenan ja kanelin tuoksu täytti kodin.
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl juoksevaa rasvaseosta
1 dl omenamehua
Lisäksi
1,5 dl paistonkestävää omena-kanelimarmelaadia
valkoista sokerikuorrutetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon munat, maito, rasva ja mehu. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina silikonimuffinipellille tai paperisiin vuokiin. Nosta hillonokare jokaisen muffinin keskelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Nosta muffinit jäähtymään ritilälle. Hillo painuu paistaessa muffinin pohjalle sydämeksi. Lisää jäähtyneiden muffinien päälle hillosilmä ja ympäröi hillo sokerikuorrutteella.
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl juoksevaa rasvaseosta
1 dl omenamehua
Lisäksi
1,5 dl paistonkestävää omena-kanelimarmelaadia
valkoista sokerikuorrutetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon munat, maito, rasva ja mehu. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina silikonimuffinipellille tai paperisiin vuokiin. Nosta hillonokare jokaisen muffinin keskelle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Nosta muffinit jäähtymään ritilälle. Hillo painuu paistaessa muffinin pohjalle sydämeksi. Lisää jäähtyneiden muffinien päälle hillosilmä ja ympäröi hillo sokerikuorrutteella.
Nam! Täytyy olla kyllä tosi hyviä. Pitääpä kokeilla joskus tuota reseptiä. Kaneli ja omena on kyllä mun herkkuja!
VastaaPoista