Salmiakkista synttärikakkua

Meidän kuopuksemme täytti 16 vuotta. Kahvipöytään leivoin kakun, jossa halusin kokeilla lakritsi/salmiakkikinuskia. Kaapissa ei ollut riittävästi Kick-patukoita, joita kaikissa blogien lakritsikinuskeissa käytetään, joten etsinkin ohjeen sitten Haganolin sivuilta. Ihan hiukan ohjetta muokkasin, joten tässä se niinkuin minä tein.


Kakkutäytteenä lakritsimoussea, jonka kehittelin itse (siinä on Flora Vispiä, maustamatonta tuorejuustoa, tomusokeria, turkinpippurirouhetta, liivatelehtiä, jotka on liuotettu Haganolin Apteekin Salmiakki Mixeriin).

Salmiakkikuorrutus:
2 dl kermaa
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
3/4 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1-2 rkl turkinpippurirouhetta

Mittaa aineet turkinpippurirouhetta lukuunottamatta kattilaan. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja lisää turkinpippurirouhe. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein, kun seos sakenee. Kokeile tiputtaa sitä lautaselle jos seos ei leviä vaan jää keoksi, kuorrutus on valmista. Anna jäähtyä hetken ja valuta kakun pinnalle.

Ihan hyvää, salmiakin makuista tuosta kinuskista tuli. Tosin ehkä vähän liian makeaa. Mutta helposti siitä sai kauniin tasaisen pinnan.

Kommentit

  1. Hurja miten kaunis kakku : ) Ja jotenkin ihana värikontrasti tulee, kun kakussa onkin ruskean kinuskin sijaan pikimusta kuorrutus, ja sitten reunoilla valkoista! Ja takuulla vielä hyvääkin tuo kuorrutus + täyte :p

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuullostaa todella hyvältä!
    Enpä olekaan kiinnittänyt tuollaiseen salmiakki mixeriin huomiota. Pitääpä kokeilla joskus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti