Kuumamarengit

Marenkeja olen joskus tehnyt, mutta en ole oikein koskaan ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. En vain osaa tehdä niitä... niistä ei koskaan tule kauniin valkoisia ja aina ne jäävät liian kosteiksi, jolloin ne liimautuvat toisiinsa Niinpä päätin kokeilla toista tapaa tehdä marengit. Kuumamarenkeja olen nähnyt muiden blogeissa ja nyt kokeilin tätä tapaa siis itse. Ohjeen otin Mansikkamäen Ebeltä, joka taas oli ohjeen alunperin ottanut täältä. Kuvassa etummaisena olevat marengit on maustettu turkinpippurirouheella.


0,6 dl vettä
340 g sokeria
2 dl valkuaisia
160 g sirosokeria

Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa kokoajan. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä tai maustaa sen haluamallasi tavalla. Itse laitoin osaan marenkimassasta turkinpippurirouhetta. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin.

Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.

Kommentit

 1. Näitä pitäisikin kokeilla. Säilyykö muoto ja väri paremmin kuin "paistettavissa"?

  VastaaPoista
 2. Pioni, kannattaa kokeilla. Näissä tosiaan muoto ja väri pysyvät sellaisina kuin ne pursotuksen jäljiltä ovat. Ja ovat hyviä... meilläkin on jo melkein kaikki syöty.

  VastaaPoista
 3. Osaatko yhtään arvioida, kauanko kesti, ennen kuin sokeriliemi oli 116 asteista? Uskaltaakohan ilman mittaria edes yrittää... Ja vielä, paljonko näitä tuli tästä satsista, suunnileen? Kiitos. :)

  VastaaPoista
 4. Voi anonyymi, mitähän minä uskaltaisin arvioida ajaksi, en yhtään katsonut kelloa. Kyllä siinä muutamia minuutteja meni varmasti. Mulla on semmonen Ikeasta ostettu digitaalinen mittari, jossa on samassa ajastin ja lämpomittari. Eli tökkäsin sen tikun kattilaan ja säädin toivotuksi lämpötilaksi 116. Ja kun lämpötila saavutettiin, vehje alkoi piipittää. Helppoa :)

  Tein itseasiassa vain puolikkaan ohjeen annoksesta. En laskenut marenkeja, mutta jälkeenpäin arvioin määrän... olisko tullut noin 60 marenkia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti