Nakkirisottoa

Tässä on helppo, nopea ja hyvä arkinen ruoka, joka meidän perheessä on maistunut aina ja kaikille. Ohjeen sain alunperin koulun kotitaloustunneilta ja sen jälkeen sitä on tullut tehtyä. Tosin ohje on unohtunut jo ja risoton teen näppituntumalla ja mausteetkin vaihtelee joka kerta.


Tällä kertaa mausteina oli lihaliemikuutio, paprikajauhetta, valkopippuria, sweet chili -kastiketta ja soijakastiketta. Lisäksi saatoin laittaa sipulijauhetta (en enää muista niin tarkkaan). Kasviksina tällä kertaa herne-maissi-paprikaa.

Perusohje on, että kuumassa öljytilkassa kuullotetaan risottoriisi (tässä käytin arborioriisiä) ja sipuli (mulla ei sitä nyt ollut), sitten lisätään lihaliemi/kanaliemi/kasvisliemi (Oikealla tavalla tehtynä sitä lisätään erissä koko ajan sekoitellen siten, että kun neste on imeytynyt riisiin, sitä taas lisätään. Itse usein laiskuuttani lisään suurimman osan nesteestä kerralla ja sekoittelen sitten välillä riisin kypsyessä.). Jossain vaiheessa loppupuolella lisätään sitten mausteita ja muita haluttuja lisukkeita (meillä siis nakit, mutta vaikka broileria, jauhelihaa, porsasta, kasviksia, sieniä, valkoviiniä, parmesaania,...). Itse lisäsin risottoon lopuksi tällä kertaa ruokakermaa.

Kommentit