Pitkästä aikaa taas leivän leivontaa. Tämän ohjeen löysin Kotikokki.net -sivustolta. Piti päästä heti kokeilemaan. Tietenkään kaapeista ei sitten löytynyt ohjeen hiivaleipäjauhoja, joten sovelsin sitten niillä jauhoilla mitä löytyi. Ohje tässä siten, kun minä tein.
3 porkkanaa
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g voisulaa
5-6 dl vehnäjauhoja (en ole ihan varma, kun en jaksanut lopussa enää mittailla)
5 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
Voiteluun: maitoa
Pinnalle: kuorittuja auringonkukansiemeniä
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Hienonna auringonkukansiemenet monitoimikoneella tai veitsellä.
Liota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut siemenet.
Alusta osa vehnäjauhoista ja täysjyvävehnäjauhot taikinaan.
Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi joukkoon.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota hyvin pellillä.
Voitele kohonneet leivät maidolla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Leikkaa leipien reunaan auringon säteitä saksilla tai veitsellä, siten, jotta aina "sädeväli" vastaa annosväliä leivästä. Paista 175 asteessa n. 35 min.
3 porkkanaa
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g voisulaa
5-6 dl vehnäjauhoja (en ole ihan varma, kun en jaksanut lopussa enää mittailla)
5 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
Voiteluun: maitoa
Pinnalle: kuorittuja auringonkukansiemeniä
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Hienonna auringonkukansiemenet monitoimikoneella tai veitsellä.
Liota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut siemenet.
Alusta osa vehnäjauhoista ja täysjyvävehnäjauhot taikinaan.
Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi joukkoon.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota hyvin pellillä.
Voitele kohonneet leivät maidolla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
Leikkaa leipien reunaan auringon säteitä saksilla tai veitsellä, siten, jotta aina "sädeväli" vastaa annosväliä leivästä. Paista 175 asteessa n. 35 min.
Kommentit
Lähetä kommentti