Tämän piirakan ohjeita on ollut useammassakin blogissa, mutta nyt tartuin yhteen ja päätin kokeilla itsekin. Hellapoliisilla oli ohje, jonka hän oli muokannut Kodin Kuvalehden ohjeesta. Tällä ohjeella sitten ryhdyin leivontapuuhiin.
Pohja:
150 g Paussi Kaakao-suklaa, täysjyvävilja
1/2 dl öljyä
1 rkl maitoa
Täyte:
4 keltuaista
4-5 limetin mehu puristettuna
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl limetin kuoriraastetta
Reunoille:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
limeviipaleita
marsipaanikukkia
Murusta keksit ja sekoita joukkoon öljy ja maito.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm (minulla vähän isompi vuoka, joten kakkuni on matalampi).
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Sekoita keltuaiset, limen mehu, kondensoitu maito ja limen kuoriraaste tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
Jatka paistamista parikymmentä minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
Jäähdytä ja irroita vuoasta tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma piiraan reunoille.
Koristele.
Pohja:
150 g Paussi Kaakao-suklaa, täysjyvävilja
1/2 dl öljyä
1 rkl maitoa
Täyte:
4 keltuaista
4-5 limetin mehu puristettuna
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl limetin kuoriraastetta
Reunoille:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
limeviipaleita
marsipaanikukkia
Murusta keksit ja sekoita joukkoon öljy ja maito.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm (minulla vähän isompi vuoka, joten kakkuni on matalampi).
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Sekoita keltuaiset, limen mehu, kondensoitu maito ja limen kuoriraaste tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
Jatka paistamista parikymmentä minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
Jäähdytä ja irroita vuoasta tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma piiraan reunoille.
Koristele.
Tätä herkkua pitäisi itsekkin kokeilla, on niin monessa blogissa kehuttu! Kauniisti koristeltu!
VastaaPoistaheippa! ihania ohjeita siulla täällä;)nam!herkullinen on ohje tässäkin postauksessa!
VastaaPoistaKyllä tää hyvää oli ja helppo tehdä. Mutta ensi kerralla laitan kyllä vähän vähemmän tota limettiä. Kermavaahto onneksi pehmensi makua :)
VastaaPoistaMinäkin olen tätä haaveillut kokeilevani, mutta en ole vielä koskaan saanut aikaiseksi :D Aivan yli-ihanan näköistä kyllä! :)
VastaaPoista