Raparperi-kermaviilitorttu

Huomasin tänään, että blogissani ei ole juurikaan raparperipiirakoiden tai -kakkujen ohjeita. Niitä kuitenkin tulee joka kesä leivottua, koska omalla pihalla rehottaa iso raparperipuska. Tässä nyt yksi ohje, jolla piirakkaa tulee tehtyä usein. Ohje on helppo ja piirakasta tulee herkullista. Ohjeen alkuperää en tiedä, olen saanut sen äidiltäni.


Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl kanelia
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan sihdin läpi. Levitä pohjataikina piirasvuoan (n. 25 cm) pohjalle.

Levitä päälle raparperipaloja (n. 3 raparperin vartta) tai raparperisosetta: keitä miedolla lämmöllä n. 3 raparperin vartta paloina ja sokeria soseeksi, laita siivilään valumaan (neste kannattaa käyttää mehutiivisteenä), voit vielä lisätä valmiin soseen joukkoon 2-3 dl mansikan paloja.

Täyte:
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria / hunajaa / siirappia
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada raparperin päälle. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit

  1. Mä en ookkaan tehny monesti kermaviilistä raparperipiirakkaa! Takuulla ihanaa : ) Täytyykin taas ittekkin jonkinlaista raparperipiirakkaa ees kehitellä, jos vaan saa niitä jostaki. Raparperi on niiiiiin hyvää, minun herkkuani ainaki :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti