Rappiotädin raparperi-toskapiirakka

Nyt kun edellinen raparperikakku on tuhottu, on aika leipoa uutta. Jostain netin uumenista eksyin Pata & kattila -blogiin ja siellä tähän ohjeeseen.


4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hieman jäähtynyt rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle pienehköjä raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy (n. 5-7 vartta). Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.

Tee paiston aikana toskakuorrutus:

100 g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa

100 g mantelilastuja

Anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.

Nyt kun olen maistanut piirakkaa, voin sanoa, että kyllä on hyvää. Ihmekös tuo, kun tykkään sekä raparperipiirakasta ja toskapiirakasta. Ensi kerralla teen tämän puolikkaana annoksena piirakkavuokaan tai puolitoistakertaisena annoksena uunipellille. Nyt jäi uunipelli vajaaksi.

Kommentit

Lähetä kommentti