Maisemakahvilan raparperipiirakka

Jostain kautta eksyin Kotilieden nettisivuille ja siellä tähän ohjeeseen. Ohje on siis alunperin saatu Hämeenkyrön maisemakahvilan emännältä Katariina Pylsyltä. Ohje vaikutti niin herkulliselta, että sitä piti itsekin kokeilla. Tein vain puolet tästä ohjeesta ja se riitti hyvin piirakkavuokaan.



muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (á 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla. Piirakan kanssa voi tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä. Kuvassa piirakanpala Flora Vanillan kanssa, mutta tämä oli kyllä herkkua ihan sellaisenaankin.

Kommentit

  1. Voi kun saisi tuon palasen.. näyttää suussa sulavalta!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti