Banaanipiirakka

Tämä ohje oli osunut silmiini aikaisemmin Kermaruusun blogissa ja jo silloin päätin, että jonain päivänä tätä pitää kokeilla. Nyt oli kaapissa sopivasti neljä tummumaan alkanutta banaania eli se jokin päivä koitti tänään.



Pohja:
300 g voita / margariinia
4 dl sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4 banaania
1 dl vahvaa kahvia

Kuorrutus:
6 dl ruokotomusokeria (mulla ei sitten kaapista löytynytkään tätä, joten käytin tavallista tomusokeria)
6 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt kahvi ja soseutetut banaanit. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 20-25min.

Siivilöi tomusokeri ja lisää vaniljasokeri ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele pinnalle koristeita.

Lopputuloksesta voin sanoa, että kuorrutuksesta tuli todella makea, olisi varmasti parempi ruokotomusokerilla. Eli pitänee testata uudestaan, kunhan olen muistanut ostaa ko. tuotetta.

Kommentit

  1. Pitääpäs kokeilla tolla kuorrutuksella tehä piiras oon aina tehnyt ihan normaalisti kun mulla on ohje.Komean näköistä piirasta on.t.Tarja

    VastaaPoista

Lähetä kommentti