Täytetyt sarvet

Tässä vanha ohje (alkuperästä ei enää mitään käsitystä), jolla olen monesti tehnyt täytettyjä sarvia. Ostin jokin aika sitten kirpparilta Tupperwaren croissant makerin, jonka avulla on helppo tehdä tasakokoisia sarvia. Sitä halusin nyt kokeilla, joten kaivoin tämän ohjeen taas esille.


Nämä sarvet tehty croissant makerin sillä puolen, josta tulee 16 pienempää sarvea. Kuvassa vasemmalla on täytteenä paistettua ja maustettua jauhelihaa sekä parmesaanijuustoa. Ylimmissä sarvissa on täytteenä  hienonnettua paprikaa ja parmesaanijuustoa, päällä vielä ripaus paprikajauhetta. Alimpana täytteessä aurajuustoa, päällä seesaminsiemeniä. Ja oikean puoleisissa pieniä prinssinakkeja.

7,5 dl vehnäjauhoja (tai 7 dl vehnäjauhoja + ½ dl muita jauhoja)
200 g kylmää voita
2,5 dl kylmää maitoa
40 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

Nypi jauhot ja voi. Liuota hiiva maitoon ja sekoita joukkoon suola ja paprikajauhe. Sekoita kaikki, älä vaivaa. Nostata kylmässä.

Jaa taikina neljään osaan. Kauli pyöreiksi levyiksi, jaa ne taikinapyörällä kolmioiksi (8 kpl). Yhteensä tällä tavalla tehtynä saat siis 32 kpl sarvia.

Lisää kolmion leveään päähän haluamasi täyte ja rullaa sarveksi. Anna kohota n. 30 min. Voitele munalla, voit ripotella päälle vielä esim. juustoraastetta, siemeniä tm.

Paista 225 asteessa n. 10 min.

Kommentit

Lähetä kommentti