Fetaetanat

Etanaresepteihin ei juurikaan netissä törmää, ainakaan kun niitä ei hae eli siis vahingossa. Mutta Cebicin keittiössä niitä on, sillä Cebic pitää laillani etanoista. Tämäkin kahden etanapannullisen ohje on sieltä, tosin tässä taas hiukan muunneltuna.


12 etanaa
50 g voita
100 g fetaa
2-3 valkosipulinkynttä
basilikalehtiä
mustapippuria
tarvittaessa ripaus suolaa
(halutessasi parmesaania)

Huuhdo etanat ja valuta ne hyvin. Asettele etanat etanapannujen koloihin. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi. Murusta joukkoon fetajuusto. Raasta/murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, hienonna basilikat ja sekoita maustevoi tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja maista, lisää tarvittaessa ripaus suolaa tai lisää pippuria. Nosta etanoille nokareet fetaista maustevoita ja ripottele halutettassani pinnalle vähän raastettua parmesaania. Nosta pannut 175-asteiseen uuniin grillivastuksen alle ja anna pinnan ruskistua kevyesti. Tarjoa feta-etanoiden kaverina  leipää.

Ai niin, opinpa tuossa kesän työpaikassani, miksi etanapannujen varren päässä on reikä. Siitä kuuluu laittaa pannun sisälle vettä, ennenkuin pannu täytetään. Pitää siten lämmön tasaisemmin ja kauemmin etanoissa. Tosin näissä meidän etanapannuissa vettä ei voi sinne sisään laittaa, sillä myös pohjassa on reikä, josta se vesi sitten valuu pois :)

Ja vielä kuva fetasta, jota käytin... ennen en tätä olekaan ostanut. Hyvää oli sellaisenaankin :)

Kommentit