Sienirisottoa ja broileria

Ideakeittiö-sivusto vinkkasi tänään tällaiseen ohjeeseen. Sattuipa olemaan jääkaapissa broilerin fileitä ja metsäreissulta saaliiksi saatuja suppilovahveroita... eli eikun testaamaan. Vähäsen olen ohjetta mukaillut, sillä minulta ei löytynyt parmankinkkua, parmesaanijuustoa eikä Knorr Fond "Du Chef" Kana-annosfondia.


Broileri:
n. 3 rkl kanafondia
1 kpl valkosipulinkynttä (tai valkosipulijauhetta)
3 tl timjamia
4 rkl Extra Vergine -oliiviöljyä
4-6 kpl broilerin rintafileetä

Risottoon:
1 l vettä
n. 3 rkl kanafondia
2 dl risottoriisiä
1 punasipuli
n. 200 g sieniä

Laita uuni kuumenemaan 175 °C:n lämpötilaan. Sekoita kanafondi, hienonnettu valkosipuli (tai valkosipulijauhe), timjami ja oliiviöljy marinadiksi. Voitele broilerifileet marinadilla ja aseta ne uunivuokaan tai pellille. Laita uunin keskitasoon noin 20 minuutiksi.

Aloita keittämällä vesi, johon liuotat kanafondin. Aseta keittolevyn viereen kattila ja kauha, jolla voit lisätä vettä riisin joukkoon. Kuullota riisiä ja sipulia Flora Culinessessa. Ala nyt valella riisin joukkoon lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen siten, että kiehuva liemi imeytyy riisiin. Lisää lientä jatkuvasti sitä mukaan kun kiehuva liemi imeytyy riisiin. Kestää noin 20 minuuttia ennen kuin riisi on sopivasti keittynyt ja risotolla on hyvä koostumus. Paista sieniä paistinpannussa. Ota risotto levyltä ja sekoita joukkoon paistetut sienet. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Risotto on nyt valmis tarjottavaksi raikkaan salaatin ja broilerin kanssa.

Kommentit