Pirkka-lehdestä nappasin talteen mielenkiintoiselta vaikuttavan ohjeen. Ja kun sitten lopulta löysin kaupasta passionhedelmiä, pääsin testaamaan ohjetta. Hyvää oli, varsinkin jäätelön kanssa nautittuna.
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl (n. 175 g) marjasekoitusta (itse otin pakkasesta omia mustikoita ja mansikoita)
Pinnalle
2 rkl sitruunanmehua
3 passiohedelmää
2 1/2 rkl sokeria
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen. Ripottele joukkoon kohmeiset marjat ja pyöräytä nopeasti sekaisin.
Levitä taikina voidellun (halkaisija 24 cm) piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 25 - 30 minuuttia.
Halkaise passiohedelmät ja irrota sisus lusikalla pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja sokeri. Kaada seos mahdollisimman tasaisesti kuuman tortun pintaan.
Tarjoa paistos haaleana vaniljajäätelön kanssa.
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl (n. 175 g) marjasekoitusta (itse otin pakkasesta omia mustikoita ja mansikoita)
Pinnalle
2 rkl sitruunanmehua
3 passiohedelmää
2 1/2 rkl sokeria
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunankuoriraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan mahdollisimman vähän sekoittaen. Ripottele joukkoon kohmeiset marjat ja pyöräytä nopeasti sekaisin.
Levitä taikina voidellun (halkaisija 24 cm) piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 25 - 30 minuuttia.
Halkaise passiohedelmät ja irrota sisus lusikalla pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja sokeri. Kaada seos mahdollisimman tasaisesti kuuman tortun pintaan.
Tarjoa paistos haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti