Cebicin keittiöstä olen löytänyt tämän ohjeen kokeiltavien listalleni. Jokin aika sitten näitä kokeilin, mutta nyt vasta saan päivitettyä kokeiluni tulokset tänne. Ihana peston tuoksu ja maku, taidanpa tehdä toistekin.
4 dl maitoa
1 dl vettä
2 rkl leipäsiirappia
1 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja (tai esim. sämpyläjauhoja)
n. 4 rkl vihreää pestoa (tai maun mukaan)
Lämmitä maito ja vesi reippaasti kädenlämpöiseksi ja vispilöi joukkoon kuivahiiva sekä siirappiloraus. Vatkaa joukkoon vielä vehnäjauhot ja laita liinalla peitetty kulho vesihauteeseen, kunnes juuri kuplii. Lisää suola ja suurin osa jauhoista taikinajuureen ja alusta tasaiseksi. Lisää pestoa maun mukaan ja lisää jauhoja, kunnes saat hyvän kiinteähkön taikinapallon. Leivo taikinasta sämpylöitä, viillä halutessasi terävällä veitsellä koristeraidat ja anna kohota lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.
4 dl maitoa
1 dl vettä
2 rkl leipäsiirappia
1 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja (tai esim. sämpyläjauhoja)
n. 4 rkl vihreää pestoa (tai maun mukaan)
Lämmitä maito ja vesi reippaasti kädenlämpöiseksi ja vispilöi joukkoon kuivahiiva sekä siirappiloraus. Vatkaa joukkoon vielä vehnäjauhot ja laita liinalla peitetty kulho vesihauteeseen, kunnes juuri kuplii. Lisää suola ja suurin osa jauhoista taikinajuureen ja alusta tasaiseksi. Lisää pestoa maun mukaan ja lisää jauhoja, kunnes saat hyvän kiinteähkön taikinapallon. Leivo taikinasta sämpylöitä, viillä halutessasi terävällä veitsellä koristeraidat ja anna kohota lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti