Äitini tekee maailman parasta piimäjuustoa. Sitä pyydetään aina kaikkiin mahdollisiin sukujuhliin tai ihan muuten vaan, esimerkiksi joulupöytään. Olen opetellut itsekin sitä tekemään ja tällä kertaa onnistuin mielestäni jo oikein hyvin.
3 l maitoa
1 l piimää
400 g kermaviiliä
5 kananmunaa
1-2 tl suolaa
Keitä maito kiehumispisteeseen. Sekoita sillä välin piimä, kermaviili ja kanamunat sekaisin. Kun maito alkaa kuplia, sammuta virta liedestä ja sekoita piimä-munaseos varovasti maidon joukkoon. Laita kansi päälle ja anna seistä n. 20 minuuttia. Nostele erottunut juustomassa reikäkauhalla kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostealla harsolla ja painele juustomassa muottiin. Käännä ylimääräinen harsokangas päälle ja aseta kevyt paino päälle. Siirrä muotti jääkaappiin, mutta laita alle astia, johon muotista vielä valuva hera mahtuu valumaan. Muuten joudut pesemään jääkaappisi :)
Hera kannatta ottaa talteen ja käyttää leipä-/sämpylätaikinan nesteeksi. Siitä tulee hyviä sämpylöitä.
3 l maitoa
1 l piimää
400 g kermaviiliä
5 kananmunaa
1-2 tl suolaa
Keitä maito kiehumispisteeseen. Sekoita sillä välin piimä, kermaviili ja kanamunat sekaisin. Kun maito alkaa kuplia, sammuta virta liedestä ja sekoita piimä-munaseos varovasti maidon joukkoon. Laita kansi päälle ja anna seistä n. 20 minuuttia. Nostele erottunut juustomassa reikäkauhalla kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Vuoraa juustomuotti tai siivilä kostealla harsolla ja painele juustomassa muottiin. Käännä ylimääräinen harsokangas päälle ja aseta kevyt paino päälle. Siirrä muotti jääkaappiin, mutta laita alle astia, johon muotista vielä valuva hera mahtuu valumaan. Muuten joudut pesemään jääkaappisi :)
Hera kannatta ottaa talteen ja käyttää leipä-/sämpylätaikinan nesteeksi. Siitä tulee hyviä sämpylöitä.
Kommentit
Lähetä kommentti