Hyvän pikeeriohjeen olen napannut Kinuskikissalta. Tällä ohjeella olen onnistunut nyt kokoamaan myös piparitalon. Ei siis huono ohje ollenkaan :)
Pikeerin perusohje:
¼ dl valkuaista (n. 23 g)
1 ½ dl tomusokeria (n. 82 g)
3 tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa
1. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
3. Jatka vatkaamista hetken aikaa.
4. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä.
Pikeerin paksuutta voi säädellä pääasiassa tomusokerin määrällä. Jos haluat tehdä irrallisia pikeerikoristeita, tomusokerin kokonaismäärä on 1 ½ – 1 ¾ dl. Pursottamiseen sopiva tomusokerimäärä on 1 ¼ – 1 ½ dl. Jos taas haluat levittää pikeeriä isommiksi alueiksi eli esim. täyttää kuvioita, käytä 1 ¼ dl tomusokeria.
Pikeerin perusohje:
¼ dl valkuaista (n. 23 g)
1 ½ dl tomusokeria (n. 82 g)
3 tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa
1. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
3. Jatka vatkaamista hetken aikaa.
4. Värjää halutessasi pasta-, tomu- tai apteekin jauheväreillä.
Pikeerin paksuutta voi säädellä pääasiassa tomusokerin määrällä. Jos haluat tehdä irrallisia pikeerikoristeita, tomusokerin kokonaismäärä on 1 ½ – 1 ¾ dl. Pursottamiseen sopiva tomusokerimäärä on 1 ¼ – 1 ½ dl. Jos taas haluat levittää pikeeriä isommiksi alueiksi eli esim. täyttää kuvioita, käytä 1 ¼ dl tomusokeria.
Kommentit
Lähetä kommentti