Parsafrittata

Tällaista lisäkettä tein pääsiäisenä maisteltavaksi. Reseptin sain koulutukseeni kuuluvilla keittiötunneilla. Helppoa ja hyvää... varsinkin seuraavana aamuna aamiaiseksi paistetun pekonin kanssa :)

Yläkuvassa siis kermaperunoita, possunfilettä, punaviinikastiketta, fetasalaattia ja parsafrittataa. Alakuvassa tuo frittata vuoassaan.

Ohjeesta poiketen kermana toimi tavallinen ruokakerma. Kevätsipulia tai tuoretta basilikaakaan ei meiltä löytynyt. Laitoin joukkoon siis vähän sipulijauhetta sekä kuivattua basilikaa.



1 nippu vihreää parsaa
8 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl parmessaniraastetta
1 dl kevätsipulia ja tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa
valkopippuria
voita

Kuori parsat ja laita kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä n. 1-2 minuuttia niin, että ovat vain hieman pehmenneet. Laita valumaan siivilään tai talouspaperin päälle.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma, jauhot, parmesaaniraaste, mausteet ja kevätsipuli-basilikaseos.

Vuoraa uuninkestävä vuoka (n. 24x24 cm) leivinpaperilla tai voitele se hyvin. Asettele parsat riviin vuoan pohjalle. Kaada munaseos päälle. Laita vielä voinokareita päälle.

Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja seos on hyytynyt.



Kommentit