Jääkaapissa oli jauhelihaa ja pakastimessa on vielä vaikka kuinka paljon sieniä. Niinpä niistä syntyi mureketta. Löysin ohjeen vanhasta Parhaat liharuoat -kirjasta.
500 g jauhelihaa
1 sipuli (ohjeessa oli 2)
1,5 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1,5 dl kermaa
2 munaa
suolaa
pippuria
sinappia
paprikaa
persiljaa
100 g hienonnettuja sieniä
(½ sitruunan mehu)
Turvota korppujauhot vesi-kermaseoksessa. Lisää jauheliha, munat, sipulisilppu, mausteet, sienet ja hienonnettu persilja. Vaivaa kunnes taikina tarttuu kulhon reunoihin, tarkista maku vaikka paistamalla pieni koelihapulla paistinpannulla.
Muodosta voideltuun vuokaan taikinasta murekekäärö.
Ohjeessa neuvottiin paistamaan kääre öljytyn folion sisällä tiiviinä pakettina 200 asteessa n. 40 min, jonka jälkeen folio piti avata ja lisätä pinnalle voinokareita, ja sitten paistamista piti jatkaa, kunnes pinta on ruskea. Itse kokeilin paistaa murekkeen uuden uunini automaattiohjelmalla. Ohjelma sääti uunin lämpötilan 180 asteeseen ja aika näytti olevan n. 70 minuuttia. Itse otin kyllä murekkeen pois uunista n. tunnin kuluttua.
500 g jauhelihaa
1 sipuli (ohjeessa oli 2)
1,5 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1,5 dl kermaa
2 munaa
suolaa
pippuria
sinappia
paprikaa
persiljaa
100 g hienonnettuja sieniä
(½ sitruunan mehu)
Turvota korppujauhot vesi-kermaseoksessa. Lisää jauheliha, munat, sipulisilppu, mausteet, sienet ja hienonnettu persilja. Vaivaa kunnes taikina tarttuu kulhon reunoihin, tarkista maku vaikka paistamalla pieni koelihapulla paistinpannulla.
Muodosta voideltuun vuokaan taikinasta murekekäärö.
Ohjeessa neuvottiin paistamaan kääre öljytyn folion sisällä tiiviinä pakettina 200 asteessa n. 40 min, jonka jälkeen folio piti avata ja lisätä pinnalle voinokareita, ja sitten paistamista piti jatkaa, kunnes pinta on ruskea. Itse kokeilin paistaa murekkeen uuden uunini automaattiohjelmalla. Ohjelma sääti uunin lämpötilan 180 asteeseen ja aika näytti olevan n. 70 minuuttia. Itse otin kyllä murekkeen pois uunista n. tunnin kuluttua.
Kommentit
Lähetä kommentti