Piti leipomani pieni täytekakku hopeahääpäiväksemme, mutta silmiini osuikin tämä suklaakakun ohje. Päädyin sitten tekemään tällaisen. Ohje löytyi Herkkupaloja -blogista. Kakku oli hyvää, mutta tosi makeaa. Ja oikeastaan tuntui, että söi ennemminkin suklaamoussea kuin kakkua.
Pohja:
12 digestivekeksiä
n. 60 g voita
Murskaa keksit hienoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivin-/voipaperin päälle.
200 g tuorejuustoa
1,8 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g maitosuklaata
2,5 dl floravispiä
Sekoita tuorejuusto ja 1 dl sokeria. Lisää vaniljasokeri. Sulata suklaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuustoseokseen, samoin sulatettu suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loput sokerit koko ajan vatkaten, lisää tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Kumoa seos keksimurun päälle ja laita kakku pakkaseen yön yli.
Pohja:
12 digestivekeksiä
n. 60 g voita
Murskaa keksit hienoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivin-/voipaperin päälle.
200 g tuorejuustoa
1,8 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200 g maitosuklaata
2,5 dl floravispiä
Sekoita tuorejuusto ja 1 dl sokeria. Lisää vaniljasokeri. Sulata suklaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuustoseokseen, samoin sulatettu suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loput sokerit koko ajan vatkaten, lisää tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen. Kumoa seos keksimurun päälle ja laita kakku pakkaseen yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti