Raparperia riittää vielä ja uudet ohjeet ovat tervetulleita, ihan vaan vaikka vaihtelun vuoksi. Tässä taas uusi kokeilu, Mansikkamäen Ebeltä löysin tämän ohjeen. Hain nimenomaan ohjetta, jossa olisi maitorahkaa, sitä kun löytyi sopivasti jääkaapista.
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä jauhotetuin sormin piirakkavuoalle ja sen reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
n. 5 dl raparperinpaloja
1 dl sokeria
Pehmitä raparperit kattilassa tai mikrossa sokerin (1 dl) kera, niin etteivät palat murskaannu. Kaada ylimääräinen neste pois.
250 g maitorahkaa
150 g ranskankermaa (tai turkkilaista jogurttia, jota minä käytin)
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pieni ripaus kanelia
Sekoita muut täyteainekset keskenään. Kaada raparperit piirakkavuoalle taikinan päälle ja levitä seuraavaksi rahkatäyte tasaisesti. Paista 170 asteessa 45-50 min.
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä jauhotetuin sormin piirakkavuoalle ja sen reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
n. 5 dl raparperinpaloja
1 dl sokeria
Pehmitä raparperit kattilassa tai mikrossa sokerin (1 dl) kera, niin etteivät palat murskaannu. Kaada ylimääräinen neste pois.
250 g maitorahkaa
150 g ranskankermaa (tai turkkilaista jogurttia, jota minä käytin)
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pieni ripaus kanelia
Sekoita muut täyteainekset keskenään. Kaada raparperit piirakkavuoalle taikinan päälle ja levitä seuraavaksi rahkatäyte tasaisesti. Paista 170 asteessa 45-50 min.
Kommentit
Lähetä kommentti