Budapest-leivos

Sain töissä asiakkaalta vinkin, että kannattaisi leipoa budapest-leivoksia tai kakkua gluteenittomaksi tarjottavaksi. Niinpä googletin ohjetta netistä ja tällaisen ohjeen löysin sitten Valion sivuilta. Ohjeesta tuli yksi uunipellillinen. Oli kyllä hyvää.


Pohja
200 g valkuaisia
175 g sokeria
175 g sokeria
160 g hasselpähkinää
30 g perunajauhoja

Täyte
50 g vaniljakreemijauhetta
150 g vettä
400 g vispikermaa vaahdotettuna

Täytteeksi
150 g säilykemandariinilohkoja
150 g persikkakuutioita

Vaadota valkuaiset ja sokeri (175g). Vispaa valkuaisvaahtoon lisää sokeria (175 g). Sekoita hasselpähkinäjauho ja perunajauho keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen 30 cm:n levyiseksi pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 165 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi.

Valmista täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele kermatäytteen päälle mandariini- ja persikkalohkot. Rullaa pohja tortuksi. Anna tortun jähmettyä kylmässä.

Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria. Leikkaa 5 cm:n paloiksi. Voit valmistaa reseptistä myös kakkuja.

Kommentit

  1. Ihan oikean Pudapest kakun nököinen. Meillä täällä mydään myös ko kakkua paikallisleipomolla. IHANAA!
    ter., Tammisaaresta

    VastaaPoista
  2. Tämä on aivan ihanaa ja tätä on monesti tullut tehtyä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti