Miehen synttärijuhliin tarvittiin myös gluteenittomia vaihtoehtoja pikkuleivistä. Googlettamalla löysin tämän ohjeen Kodin Pellervon sivuilta. Hyvää oli ja helppo tehdä. Tästä annoksesta tulee n. 50 pikkuleipää.
125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl perunajauhoja
Sekoita rasva, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää lopuksi perunajauhot ja vaivaa taikina sekaisin.
Pyörittele taikinasta pieniä, noin peukalonpään kokoisia palloja ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Kasta haarukka perunajauhoihin ja paina jokaista taikinapalloa haarukalla litteämmäksi.
Paista pikkuleipiä 175 C uunin keskiosassa noin 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet pikkuleivät halutessasi.
125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl perunajauhoja
Sekoita rasva, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää lopuksi perunajauhot ja vaivaa taikina sekaisin.
Pyörittele taikinasta pieniä, noin peukalonpään kokoisia palloja ja nosta ne leivinpaperoidulle pellille. Kasta haarukka perunajauhoihin ja paina jokaista taikinapalloa haarukalla litteämmäksi.
Paista pikkuleipiä 175 C uunin keskiosassa noin 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet pikkuleivät halutessasi.
Hei! En paljoa ole leiponut ja minua aina mietityttää, että pitääkö voi sulattaa jos ohjeessa ei sitä erikseen mainita. Sen voisi ehkä huomioida, että millaisena sen voin haluaa. Helpompi tällaiselle onnettomallekin leipurille!
VastaaPoistaKokeilin, mutta ihmettelen, kuinka noita voi syödä, kun hajoavat käsiin. Perunajauho takertuu kitalakeen....
VastaaPoistaHyvä resepti. Minä vatkasin voin ja sokerit vaahdoksi, jonka jälkeen sekoitin kananmunan ja jauhot. Tuli hieman Hanna-tädin kakun tyylisiä. Ei Murenevuusongelmaa ja makukin oli hyvä.
VastaaPoista