Pipareita synttärijuhliin

Mieheni vietti synttärijuhlia ja kakkujen lisäksi kahvipöytään halusin pipareita. Siispä sopiva muotti valikoimista esiin ja piparitaikinan tekoon. Ohjeena käytin Mansikkamäen Eben fantasiapiparitaikinan ohjetta.


2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeria)
1 tl manteliaromia tms., raastettua sitruunankuorta jne. (voi jättää pois)
6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (voi jättää pois, jos käyttää esim. vähäsuolaista voita)

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Muista, että taikina jähmettyy kylmässä ja jauhoja lisääntyy taikinaan kaulittaessa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.

Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut (yön ylikin).

Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6-7 minuuttia (koosta riippuen) 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 keskikokoista piparia.

Lopuksi vielä kirjoittelin jokaiseen pipariin luvun 50 vihreäksi värjätyllä pikeerillä. Näistä ei vaan tullut enää kuvaa otettua.

Kommentit